Despre

Povestea noastră
Grădinița ”La Turn” are la origine grădinița ce a funcționat între anii 1950-1960 pentru angajații Postăvăriei Române. Astfel, într-un spațiu special construit pentru o grădiniță, și din dorința acționarilor principali ai Postăvăriei Române, a luat ființă Fundația Educațională ”Est”, fiind posibilă astfel reînființarea grădiniței.
Numele nostru
Una dintre construcțiile – punct de reper ale cartierului Pantelimon – îl reprezintă turnul de apă al Postăvăriei Române, restaurat de către Asociația Culturală Make a Point. Numele grădiniței noastre s-a dorit a fi reprezentativ pentru cartierul nostru, sugestiv și ușor de reținut.

10422162_762455357110715_6699788808193797642_n
Atunci cand am pornit la drum, pentru infiintarea gradinitei, am stiut ca trebuie sa le oferim copiilor tot ce este mai bun si din acest motiv echipa noastra este una de profesionisti. Misiunea Grădiniței ”La Turn” este de a crea un mediu educațional stimulativ, de înaltă calitate, în concordanță cu exigențele părinților.
Într-o atmosferă de familie, caldă și prietenoasă, bazată pe comunicare, toleranță și respect reciproc, copii trăiesc diferite experiențe de învățare care le stimulează curiozitatea și creativitate.

Acreditare
Grădinița este autorizată MECS-ARACIP, cu decizia nr.5737/12.11.2015, urmând a se obține acreditarea în termenul prevăzut de lege.

Autorizații

Grădinița este autorizată I.S.U. cu nr. 1022/15/ISUB IF-A din 15.12.2015.

Grădiniția are autorizație sanitară cu nr. 169/31.01.2014.

Grădinița ,,LA TURN”urmează curriculumul național pentru învățământul preșcolar.

Spațiul grădiniței/Dotări

Grădinița este structurată pe un singur nivel (nu există scări interioare), beneficiind de 6 săli de grupă, vestiar, bucătarie proprie, sală de mese, sală de sport, săli opționale, grupuri sanitare, cabinet medical. Curtea a fost amenajată cu gazon artificial, leagăne, tobogane si jucării de exterior.

Alimentatie: Meniul zilnic al copiilor este preparat in bucatăria proprie, în conditii de igienă stricte și constă într-un meniu sănătos, diversificat și adecvat vârstei. Nu include alimente prăjite, bogate în carbohidrați sau lipide. Este avizat de medicul pediatru.

Meniul include:

  • la micul dejun: tartine cu unt și miere, cu telemea, cașcaval, ou fiert, cereale, iaurt, lapte, ceai de fructe;
  • la dejun: felul I: ciorbe (de legume, de pui, de curcan, de vită, de cartofi, de perișoare, a la grec) sau supe (cremă de legume, roșii, de pui, cu găluști, chinezească) și felul II (feluri de mâncare tradiționale – ostropel, piureuri, musaca, etc.). Săptămânal cei mici mănâncă carne de pui, curcan, mânzat, șalău;
  • la gustarea de la ora 16.00 se servesc deserturi preparate ca acasă: orez cu lapte, griș cu lapte, checuri, prăjituri cu fructe, salam de biscuiți, fursecuri, plăcintă cu mere, dovleac, brânză, rulade;
  • la cină: o carne slabă cu o garnitură (orez, legume, piureuri).

Într-o situație specială, în colaborare cu dvs., vom adapta meniul unei zile, la cerințele respective.

Grupele de copii
În grădinița ,,LA TURN” se primesc copii începând cu vârsta de 1 an. Grupele sunt structurate în funcție de vârsta și numărul de copii.